Ambtsdragersconferentie

Sliedrecht zaterdag 15 juni 2019 

 

De Heilige Doop zoals die wordt beschreven in de Gereformeerde Belijdenisgeschriften staat onder druk. Dat is overigens niet voor het eerst. Al in de tijd van de Reformatie waren er de zogenaamde wederdopers, die een andere grond voor de Doopsbediening hadden dan de reformatoren. Zij verwierpen daarom de Kinderdoop. In onze tijd en in onze kerken leven die gedachten nog steeds en het gaat ook onze kring niet voorbij. Soms komt die dwaling ook uit onverwachte hoek en zaait veel verwarring, ook onder ambtsdragers.

 

Prof. dr. A. Baars is bereid om met ons na te denken over de Gereformeerde Doopsleer en de betekenis daarvan voor het ambtelijke leven. Behalve de lezing zal er ruimschoots de gelegenheid zijn om vragen te stellen aan een forum en om elkaar te ontmoeten.

 

Het programma voor de ochtend is als volgt:

 

09.30u: Ontvangst met koffie

10.00u: Opening

10.15u: Lezing door prof. Baars met als thema: “De Gereformeerde Doopsleer en het ambtelijke leven”

11.00u: Koffiepauze en ontmoeting

11.30u: Gelegenheid tot vragen stellen aan een forum, bestaande uit de spreker en bestuursleden van

              Bewaar het Pand

12.15u: Sluiting. 

Aansluitend een broodmaaltijd voor degenen die van ver komen.

 

Mogen we u vragen om aan ons bestuurslid dhr. W. Lodewijk (email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) door te geven, of en zo ja met hoeveel personen u denkt te komen, en of u gebruik wilt maken van de broodmaaltijd. Aan deze conferentie zijn voor u geen kosten verbonden. Wij wensen u van harte Gods onmisbare zegen toe en we hopen tot ziens op 15 juni!